Smaka på mars

Mars månad är vår gourmetmånad! Istället för en helg med det numera klassiska Gourmetpaketet, utvecklar vi oss och satsar på en tematiserad middag med begränsat antal platser varje helg i mars!

Passa på att komma ut och njut. Prova viner i njutningsfull och stillsam miljö och avnjut vår mat komponerad speciellt för dessa viner

Vi provar 4 viner som alla matchar kvällens tema för matlagningen. Vi går igenom metodiken för att kunna prova oss igenom vinerna på bästa sätt, vi har en lätt teorigenomgång om dom områden och viner vi ska prova i afton. Vi diskuterar även mat och dryck i kombination för att ha en bättre förståelse varför vissa viner passar bättre eller sämre till maten. Hotellet tillhandahåller kursmaterial och provningsmaterial. Välj vilket som är ditt favoritvin och köp en flaska av det till middagen! Vi erbjuder självklart ett dryckespaket med dom viner ni har provat innan middagen.

Middagen serveras på ett sällskapsbord så att hela gruppen håller ihop. Ett gyllene tillfälle att knyta nya kontakter med likasinnade! Sällskapsbordet är ett högt bord och därmed höga stolar.

 

Teman:

  • 4 mars          Rött & vitt till Fisk (i samarbete med Brix Wine)
    • Norrmännen gör det varje dag, vi är fortfarande lite ovana vid tanken på rött vin till fisk. Självklart är det en utmärkt kombination, det gäller bara att välja rätt typ av vin och anpassa tillagningen av maten. Här presenterar vi 4 härliga viner som köket har komponerat fiskrätter till
  • 11 mars         Champagne & modernt klassiskt
    • Vad är väl bättre än en riktigt god champagne? Ja, vi kan då inte komma på något. Känslan av att öppna en flaska bubblande vin tillsammans med dom fantastiska smakerna och lättheten att kombinera detta med mat. Champagne passar till all mat och ingen mat!
  • 18 mars         Kött & Jänkare (i samarbete med Rafna slakt)
    • Amerikanarna är bra på mycket, även så vin. Trots sin i vinvärldens korta historia med vinmakning,  lyckas dom utmärkt tack vare sitt goda klimat och amerikanska järnvilja. Finns det något bättre än fylligt, härligt rödpang till sitt goda kött? (ja, champagne kanske)
  • 25 mars        Veg & naturviner (i samarbete med Kjeffes Bodega)
    • Grönsaker är det nya svarta, det kan inte ha undgått någon. Det är inte helt lätt att komponera vegetariska menyer själv, men med lite fantasi kan man göra magi. Naturviner – orange vin? Inte nödvändigtvis. Vi serverar naturligt vin, utan kemikalier och tillsatser, såsom vin skall vara.

 

Paketet inkluderar:

  • Boende i del i dubbelrum
  • Mersmaksmeny komponnerad enligt gällande tema
  • Frukost
  • Vinprovning med vår restaurangchef Anette Andersson
Detta inkluderar
  • Vinrpovning
  • Specialkomponerad mersmaksmeny
  • boende i del i dubbelrum
  • Lunch lördag & söndag
  • Frukost
fr. 1775kr Boka