Det vi gillar att äta

Ulvö Hotells kök har en förkärlek till det lokala. Vi lagar det vi tycker om och ofta blir det en twist på redan klassiska rätter. Lyckoruset flödar i köket när bonden ringer och talar om att vi har möjlighet att köpa killing eller när jaktsäsongen är igång och olika vilt letar sig in i våra kylar och frysar. Vi befinner oss i en region som formligen flödar av lokala mathantverkare och bönder som med enorm passion producerar olika grödor och råvaror. I köket har vi stor respekt och kärlek till alla våra härliga bönder och gör vårt yttersta för att tillaga deras råvaror med respekt och kärlek.

Vår ambition är alltid att överträffa våra gästers förväntningar på sin måltid. Hjärtligt välkomna!

/Tobias i köket

 

Kocken

Dagens första måltid

Vi älskar frukost, vi gissar att våra gäster också älskar frukost. Vår frukost är en hantverkshistoria, gemytlig och näringsrik. Korv som vi har malt och stoppat själva, paté som är bakad i våra ugnar trängs med olika sylter och marmelader producerade i vårt kök. Självklart blandar och rostar vi vår egen müsli och blandar olika torkade frukter och bär, allt enligt säsong och tillgång. Vårt surdegsbröd bakas på morgonen och kommer rykande varmt till ditt frukostbord, liksom våra bakverk. Fyll din tallrik från vårt väldoftande, färska frukostbord, luta dig tillbaka och njut av utsikten av hav och skog.

Låt frukosten bli en stund att ta tillvara på, en stund för reflektion och en stund för att fylla på energidepåerna. En stund för rekreation.

Gäster som inte bor på hotellet är självklart varmt välkomna att njuta vår frukost.

Frukost: 155 sek
Barn: gratis mellan 0-3 år. Från 4-12 år, 10 sek per år.

Frukosten serveras mellan kl. 07.00 till kl. 10.00.

Det vi har i glasen

…ska vara gott! Oavsett om det är en färskpressad äpplemust på hösten, en välbalanserad drink eller ett vin som ger maten en ny dimension, är vår strävan att det ska smaka gott. Och passa ihop med vår mat, såklart.

Vi älskar vin. Vi älskar självklart gott vin och framför allt naturligt vin. Precis som med vår mat så vill vi veta ursprunget hos vår dryck, därför är vi noggranna i vårt urval och väljer gärna biodynamiska, ekologiska och naturliga viner.

Vi älskar också öl och vi älskar att det finns så mycket hantverksöl i vårt närområde! I vårt utbud vill vi presentera många olika stilar så att alla våra gäster kan hitta sin favoritöl.

I vår bar tillverkar vi drinkar och cocktails med härproducerade råvaror såsom must, lingon, örter och honung.

Vår ambition är att matcha maten och drycken på bästa sätt, för vi vill ge er en alldeles speciell upplevelse. Varmt välkommen till oss!

Smakfullt enkelt

Ulvö Hotells kök har en förkärlek till det lokala. Vi lagar det vi tycker om och ofta blir det en twist på redan klassiska rätter. Lyckoruset flödar i köket när bonden ringer och talar om att vi har möjlighet att köpa killing eller när jaktsäsongen är igång och olika vilt letar sig in i våra kylar och frysar. Vi befinner oss i en region som formligen flödar av lokala mathantverkare och bönder som med enorm passion producerar olika grödor och råvaror. I köket har vi stor respekt och kärlek till alla våra härliga bönder och gör vårt yttersta för att tillaga deras råvaror med respekt och kärlek.

Vår ambition är alltid att överträffa våra gästers förväntningar på sin måltid. Hjärtligt välkomna!

/Tobias i köket

Skärgårdssmaker

Varje lunch under sommaren (5 juni – 26 augusti) dukas den upp!.

Här bjuds på egna sillinläggningar, sik, lax, kallskuret, Janssons och mycket mer. Totalt består buffén av drygt 50 olika rätter! Förutom all mat ingår även måltidsdryck, kaffe och hembakad mjuk kaka.

Skärgårdsbuffén serveras i två sittningar,11:45-13:00 samt 13:15-14:30 och det är fri sittning i matsalen. Vi reserverar enbart upp specifika långbord för gruppbokningar om minst 20 personer.

Priset för Skärgårdsbuffén är 249 kr per person och den bokas direkt med hotellet, antingen via mail eller telefon. Priset för barn är 70 kr från 1-12. Från 12 år går barn som vuxna.

Vill man ta en dagstur ut på Ulvön rekommenderar vi att man bokar med Höga Kustenbåtarna som har ett bra paketpris på såväl båtresa som skärgårdsbuffé. (hkship.se)

 

Notera gärna att den 17 augusti utgår Skärgårdsbuffén till fördel för surströmmingspremiär.

Kockarna

Vi är ett passionerat litet gäng i köket på Ulvö Hotell. Att vi älskar mat det är ingen hemlighet. Att laga mat är både det lättaste och det svåraste man kan ge sig på. Smaker skiljer sig åt från person till person, så vi strävar helt enkelt efter att göra allt så bra och kul som vi bara kan.

Vi är galna i det lokala, i klassikerna, i konstiga uppläggningsfat och att få göra allt precis som vi vill.  Vi älskar gäster som älskar mat!

 

Menyn i restaurangen

Vår passion är goda relationer. Relationen mellan djur, natur och människor och relationen i vår hantering av råvaran. Vi älskar att äta och dricka gott och vi vill att du ska känna det när vi bjuder dig till vårt bord.
Varmt välkomna att låta oss skämma bort dig.

Vi serverar 2-, 3 och 5-rätters menyer, där köket visar sin kreativa sida med säsongsbetonade och utvalda råvaror. Sensommaren är som bekant skördetid och samlartid, vi kommer gå många turer i Ulvöns skogar för att förgylla er nästa måltid. Våra andelsjordbruk Bondbönorna i Torssåker och Lövvik levererar varje vecka underbara, nyskördade grönsaker som vi förädlar och delvis sparar till vinterns mörka dagar.

 

Restaurangens öppettider är kl. 18.00 – 22.00.

Om du har funderingar kring vår meny eller vill anmäla födoämnesallergi inför din ankomst, är du välkommen att kontakta oss via mail; restaurang@ulvohotell.se