Det vi gillar att äta

Ulvö Hotells kök har en förkärlek till det lokala. Vi lagar det vi tycker om och ofta blir det en twist på redan klassiska rätter. Lyckoruset flödar i köket när bonden ringer och talar om att vi har möjlighet att köpa killing eller när jaktsäsongen är igång och olika vilt letar sig in i våra kylar och frysar. Vi befinner oss i en region som formligen flödar av lokala mathantverkare och bönder som med enorm passion producerar olika grödor och råvaror. I köket har vi stor respekt och kärlek till alla våra härliga bönder och gör vårt yttersta för att tillaga deras råvaror med respekt och kärlek.

Vår ambition är alltid att överträffa våra gästers förväntningar på sin måltid. Hjärtligt välkomna!

/Tobias i köket

 

Kocken

Dagens första måltid

Vi älskar frukost, vi gissar att våra gäster också älskar frukost. Vår frukost är en hantverkshistoria, gemytlig och näringsrik. Korv som vi har malt och stoppat själva, paté som är bakad i våra ugnar trängs med olika sylter och marmelader producerade i vårt kök. Självklart blandar och rostar vi vår egen müsli och blandar olika torkade frukter och bär, allt enligt säsong och tillgång. Vårt surdegsbröd bakas på morgonen och kommer rykande varmt till ditt frukostbord, liksom våra bakverk. Fyll din tallrik från vårt väldoftande, färska frukostbord, luta dig tillbaka och njut av utsikten av hav och skog.

Låt frukosten bli en stund att ta tillvara på, en stund för reflektion och en stund för att fylla på energidepåerna. En stund för rekreation.

Gäster som inte bor på hotellet är självklart varmt välkomna att njuta vår frukost.

Frukost: 169 sek
Barn: gratis mellan 0-3 år. Från 4-12 år, 10 sek per år.

Frukosten serveras mellan kl. 07.00 till kl. 10.00.

Skärgårdssmaker

Varje lunch under sommaren (8 juni – 23 augusti) dukas den upp!.

Här bjuds på egna sillinläggningar, sik, lax, kallskuret, Janssons och mycket mer. Totalt består buffén av drygt 50 olika rätter! Förutom all mat ingår även stilla eller bubbligt vatten, kaffe och hembakad mjuk kaka.

Skärgårdsbuffén serveras i två sittningar,11:45-13:00 samt 13:15-14:30 och det är fri sittning i matsalen. Vi reserverar enbart upp specifika långbord för gruppbokningar om minst 20 personer.

Priset för Skärgårdsbuffén är 269 kr per person och den bokas direkt med hotellet, antingen via mail eller telefon. Priset för barn är 100 kr från 1-12. Från 12 år går barn som vuxna.

Vill man ta en dagstur ut på Ulvön rekommenderar vi att man bokar med Höga Kusten båtarna som har ett bra paketpris på såväl båtresa som skärgårdsbuffé. Boka resa

 

 

Den goda måltiden…

Det är många som kommer till vår restaurang för att fira och det är vi väldigt glada för! För att vi skall kunna ta hand om stora sällskap behöver vi er hjälp att följa nedan bokningsregler. Vi tackar på förhand för att ni resepkterar dessa och hjälper oss att skämma bort er!

Sällskap på 10-16 personer:

Vill vill att ni förbokar maten och samsas kring 2 rätter vid beställning av för- & varmrätt. Kika gärna på vår hemsida för aktuell meny och återkom till oss veckan innan ni skall komma.

Sällskap från 16 personer:

Vi vill att samtliga i sällskapet håller sig till samma rätter. Fredagar och Lördagar gäller beställningen minst förrätt/varmrätt alternativt varmrätt/dessert för samtliga i sällskapet.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill ha hjälp med menyn.

(Undantag görs för barn och allergier, matavvikelser eller specialkost.)

Fakturering:

Vi fakturerar EJ privatpersoner. Företag faktueras ENDAST vid föranmälan via mail eller telefon och summor överstigande 3000 kr. Vi behöver då fullständig faktureringsadress samt organisationsnummer. Vi tar ut en fakturaavgif på 50 kr.

Menyn i restaurangen

Vår passion är goda relationer. Relationen mellan djur, natur och människor och relationen i vår hantering av råvaran. Vi älskar att äta och dricka gott och vi vill att du ska känna det när vi bjuder dig till vårt bord.
Varmt välkomna att låta oss skämma bort dig.

Vi serverar 2-, 3 och 5-rätters menyer, där köket visar sin kreativa sida med säsongsbetonade och utvalda råvaror. Sensommaren är som bekant skördetid och samlartid, vi kommer gå många turer i Ulvöns skogar för att förgylla er nästa måltid. Våra andelsjordbruk Bondbönorna i Torssåker och Lövvik levererar varje vecka underbara, nyskördade grönsaker som vi förädlar och delvis sparar till vinterns mörka dagar.

Klicka här för Sommarens a la carte 2019

Restaurangens öppettider är kl. 18.00 – 22.00.

Om du har funderingar kring vår meny eller vill anmäla födoämnesallergi inför din ankomst, är du välkommen att kontakta oss via mail; boka@ulvohotell.se