Det var en kväll i maj…

2017-05-22 , Ulvö Hotell , Taggar:

…när försommaren är som bäst. Måsen skränar och skriker, tärnan flyger alltför nära i sin jakt längs havets yta. Det är doft av hav och regn i luften, efter dagens himlatömning. Solen värmer när den väl vågar visa sig bakom molnstrimmorna och molnen sveper majestätiskt över himlen. Efter en helg av otroligt varmt och härligt väder fick vi en mulen dag, som om moder natur laddade om krafterna. Hon tömde energidepåerna i ett skyfall med stora, tunga droppar som fortfarande ligger kvar på båtkapellet.

Jag sitter i sjöboden, med en kaffe, en Caol Ila, en Kardus Hernö-snus, iförd ullunderställsbyxorna och jägarstrumporna. Än är det inte tillräckligt varmt, fortfarande växlar vindarna och slår om i kalla pustar. Men sundet ligger stilla, svaga vindar krusar vattenytan och tar med sig en doft av tång, hav och frihet. Samma silvertärna har seglat förbi mig oräkneliga gånger och gör ibland störtdykningar mot vattnet i hopp om fångst. Borta vid Alma skränar måsarna som om dom hade konferens på vattnet. Bakom det stilla ljudet av båten som skvalpar och konferensen där borta hör jag… ingenting. Mitt eget knattrande av tangenterna som slår förvånansvärt långsamt i afton. Himlen färgas långsamt rosa i öster och speglar sig i vattnet som sakta men säkert blir alltmer stilla.

 

I fredags och lördags kunde våra gäster sitta på terassen och äta sin lunch, vi serverade årets första Skärgårdsbuffé och trubaduren spelade på kvällen. Det var en riktigt härlig helg som bjöd på försmak av sommaren. Jag tror att många i vårt län har fått sig årets första solkyss och kanske till och med en liten solbränna. Den 2 juni öppnar vi Skärgårdsbuffén på riktigt för i år och kör på fram till augusti. Som en liten a part till vår härliga lunchbuffé erbjuds utsikt mot den begynnande Vinkällaren – vår WC håller på att ta form. Första beställningen med vin är lagd och jag lovar – ingen kommer bli besviken. Namn som Jean Bourdy, Clos Saron, Manni Nössing, Arnaud Ente, Pascal Clement, Podere Forte (bland annat) trängs i den första beställningen. Viner med ålder, viner med klass och viner som helt enkelt är magiskt goda kommer alla trängas i vår WC (nåja, där inne kommer ingen behöva trängas)

Det passar alldeles ypperligt med vår Smakmeny som vi serverar, alltid minst 5 serveringar. Köket älskar att skämma bort er gäster, våra väl tilltagna portioner, antal serveringar och all kärlek som läggs ner i maten som lagas och råvarorna som förädlas förklarar det på ett alldeles eminent sätt. Idag har jag en sådan bra och härlig känsla, vi har ny personal på plats, återkommande personal har anlänt och det känns bara så HIMLA bra. Vårt lilla gäng som inte kommer vara så himla litet längre, är ett gäng med så mycket kärlek och värme. Jag hoppas innerligt att det speglas ut till alla er som besöker oss och att vi lyckas med att ge er av all vår energi.

 

Nu börjar mitt kaffe bli kallt och min whisky börjar ta slut, det är dags för en påfyllning inomhus (värmen börjar även den ta slut)

Kom ut till oss i juni. Vi längtar efter er!