Morgonstund

2017-03-13 , Ulvö Hotell , Taggar: foodie, foodporn, laguiole, mersmaksmeny, sabrera, smakmeny, vårkänslor,

Solen stod redan förhållandevis högt när jag vaknade idag, strax före kl. 07.00. Det droppar från taken och solen värmer. Kanadagässen flyger i formationer över sundet, talgoxarna börjar komma tillbaka och både vi själva och våra gäster satt på uteserveringen i helgen. Jag hörde en räv skälla när jag gick hem igår kväll och månen lyste upp den snö som finns kvar på bergsknallen bakom hamngatan. Orions bälte stod i perfekt formation med Lotsberget igår kväll, så länge jag stod i perfekt formation nära gästhamnen nedanför hotellet.
Det droppar från hustaken.
Det känns i kroppen att våren är på väg – eller känns det att kroppen behöver att våren är på väg?

Vi gjorde en resa genom Champagne i helgen, med provning av 4 olika viner och en smakmeny komponerad efter dessa viner. Vi drack mousserande rosé till korv med bröd, en något oväntad kombination som passar sig utmärkt både runt matbordet och lägerelden. Jag är ödmjukt tacksam att vi hade en sådan trevlig eftermiddag och kväll tillsammans och ser fram emot fler sådana. Det här var också ett ypperligt tillfälle att inviga vår sabreringssabel – men jag kan inte stoltsera med resultatet! Anledningen till att mitt hår luktar gott är numera för att det är champagne där.

På onsdag sätter vi lite menyer. Uppdatering kommer då, jag ser fram emot att presentera lite smakprov (hehe) på våra kommande menyer. Nu ska jag gå en promenad och lyssna på talgoxarna.
Fred ut /A