När dagarna springer på i ett rasande tempo…

2017-05-02 , Ulvö Hotell , Taggar: Brix Wine, sjösättning, Ulvö hotell, ulvön, vin,

Det var väldigt länge sedan jag skrev ett blogginlägg nu, förhoppningsvis är ni många som har saknat min orerande prosa. Eftersom att dagarna går i ett rasande tempo kan jag inte redogöra för vad vi har gjort sedan senast. Vad jag med säkerhet vet, är att vi sitter på soldäck på båten när vi åker hem från fastlandet och njuter av saltstänk mot huden och solens strålar.

Det har hänt en hel del i snickerboa på Ulvö Hotell, vi bygger menyer, rekryterar personal, planerar för framtiden och håller igång produktionen för nuet. i dagsläget har vi jobbat 3 helger med vår nya meny, som dessutom är tryckt på papper. Än så länge har reaktionerna varit positiva, personligen älskar vi våra nya menyer. Snart är säsongen för vit sparris över och då får vi vänta ett helt långt år för att få avnjuta den här mjälla godbiten igen. Men det är lite det som är charmen när en äter säsongsbetonat. Det finns en tid för njuta och en tid för längtan. Det är ju så med så mycket annat också, om man får vänta på det goda så smakar det bättre. Om man alltid har tillgång till något, blir det inte lika spännande. Ungefär som när man är barn och lär sig att ha tråkigt. Då blir det så himla mycket roligare när man väl gör något som man har längtat efter.

 

Idag åt vi middag på hotellets terrass, men solen i ögonen och havet om sidan. Det gav mig en oerhört stark längtan tills när solen värmer även när den gömmer sig bakom trädtopparna och vindarna som blåser är växelvis värmande och svala. Jag och Ebba hade vårt möte på balkongen och har gått barfota (bäafot som vi säger i Anundsjö) sedan strax efter lunch. Som fötterna har längtat ut från trånga kängor och varma ullsockar! Nåväl. Sjösättningen är klar, jungfruturen till Gnäggen och sälarna (tillsammans med ungefär ett tiotusental fiskmåsar och ett fåtal örnar) är tagen och vårskriket på sjön är ute ur bröstet. Valborg bjöd på ballongsläpp och båtdragning, påskhelgen bjöd på härliga möten och sköna dagar.

Det dyker upp lite nya ölsorter hos oss, jag som vinälskare har äntligen tagit mig ur min komfortzon och tittar mot att fräscha upp vårt sortiment på maltdrycker. Idag gick en beställning på en magisk öl från mina tidigare hemtrakter Åre, dom 4 sista kartongerna fick jag lägga vantarna på. En Belgian Tart IPA som smakar ljuvligt, med fördel framför levande eld och öppet hav. För er som följer oss på Instagram såg min herrejössesprovning med Brix Wine härom veckan; det kommer en del ljuvliga drycker även därifrån. En hel del kommer fylla vår vinkällare, som i dags dato är under byggnation. En del annat kommer ni få njuta på glas.

 

På återseende, med en något kortare väntan tills nästa gång /A