After-UWC, inför After Work

2017-02-24 , Ulvö Hotell , Taggar:

Jag har nu rivit av min första Ulvö Winter Classic, som känns som en folkfest här på Ulvön. Jag hade höga förväntningar på både helgen och lördag afton och varenda en infriades. Det var en så utomordentligt härlig atmosfär och alla som jag träffade var väldigt glada. Det är inget ovanligt hos oss, jag menar; alla blir väl glada av att komma ut på Ulvön! Men det var en knastrande, gemytlig atmosfär som bara en folkfest av rang kan skapa. Det bästa med ett återkommande och bra evenemang, är att man måste vara bättre nästa gång. En strävar ju alltid efter att vara lite bättre än förra gången, en återkommande händelse är ett utmärkt betyg på hur och var man förbättrar sig. Jag är glad och tacksam för att jag har fått träffa så många nya människor i helgen och för att jag har fått vara delaktig i det här eventet.

Vår after-UWC har varit några dagar av återhämtning och ihärdigt jobb. Vi har fått njuta av vårkänslor och bedövande vackra stjärnhimlar, men även snöstorm (nåja) och allt som följer därefter (bilar i diket, snökedjor som inte sitter som dom ska och sladd med fyrhjulingen). Även den lite uttömmande känslan som kommer när man hoppas att våren är på väg, fast man innerst inne vet att det kommer komma ett bakslag med vinter. Man är liksom redo, våren – come swipe me away – jag. vill. ta. av mig tjocksockarna. Men så här är det varje år, det blir alltid vinter igen. Märkligt är ju att man aldrig riktigt vänjer sig.

Något som jag förhoppningsvis aldrig kommer upphöra att förundras och förföras över, är skönheten i naturkrafterna som visar sig så tydligt här ute. Stjärnorna lyser så magiskt klart och halvmånen ser verkligen ut som en jättestor gubbe med märklig näsa. Mörkret är så bitande kompakt att ögonen inte har en chans att vänja sig och mobilen åker likt förbannat upp ur fickan för att visa vägen hem. Tystnaden lägger sig som en våt filt över världen och får det att kännas som att inte något endaste ting existerar utanför havets svaga brus. När solen är på väg ner färgar den himlen i olika rosa och blå nyanser, som reflekteras mot isen hela vägen mot en horisont som aldrig tycks ta slut.

 

Nå, nog tjatat om väder och vind och naturfenomen. Vi har lite vin kvar från lördagen, god Pinot Noir från Chile. Den kommer göra sig utmärkt med skrei-torsk som serveras från köket under fredag och lördag. I helgen har köket dessutom laddat på med en extra varmrätt, så den som önskar kött kan få sig väl smaka på entrecote från Docksta kossa. Till det dricker vi Barbera, denna ljuvliga druva från Piemonte med sin goda syra och härliga fruktighet. Vi har en hel kyl full med egenmustade äpplen som är pallade på ön, fritt från alkohol eller med lite calvados och kanel som after-dinner. (eller after walk, det finns så många bra anledningar till att njuta efteråt också)
Det finns ett par rum kvar på hotellet, men först till kvarn och allt det där. Jag tror att det kommer bli brakväder i helgen, med fyrverkerier av färger i solnedgången.

Florence the Flamingo håller med mig. /A

flamingo