Var sak har sin tid. Nu är tid för liv.

2017-06-19 , Ulvö Hotell , Taggar: foodie, islandlife, menybyte, Ulvö hotell, ulvön,

Havets rörelser avtecknar sig i salongens tak genom dom små fönster som finns, det är hypnotiserande vackert. Det enda vi ser genom den lilla gluggen är en blå himmel med spridda formationer av fluffigt vitt och vetskapen att havet är alldeles, alldeles i linje med våra ögon. Vi sitter i nedre salongen, vi är helt själva i salongen den här morgonturen. Tidigare har det varit mer regel än undantag att sitta ensam i salongen, igår kunde vi konstatera att 43 personer är ganska lite. Det känns som att det var flera månader sedan jag var ensam. Säsongen har börjat.
Det är på två vis när sommaren nalkas, kroppen längtar efter solen, värmen och all den frihet som sommaren för med sig. Men den kompakta tystnaden som vintern ger oss, finns kvar i minnet och tanken. Var sak har sin tid. Nu är tid för liv.

Det är liv och rörelse på hamngatan nästan hela dagarna, cyklar, el-cyklar och flakmoppar blandar sig med horder av strosande människor. I gästhamnen ligger båtar, längs med sjöbodarna ligger båtar och i helgen hade vi full hamn med segelbåtar i och med Express-SM. Det är en tillfredsställande känsla när man ser en skog av master avteckna sig mot himlen. På tal om liv och rörelse så är det även full verkstad på hotellet. Vi är snart full personalstyrka och att gå från runt 10 personer till nästan 40 är en intressant omställning. Det händer saker på hotellet, i matsalen och i köket. Just i restaurangen har vi bland annat bytt ut bordsskivorna. Från vita, stora bord till svarta, mindre bord. Jag själv är alldeles särskilt nöjd över den förändringen, dels för att vi inte behöver jobba med dukar och dels för att dom är lättare och vi får plats med fler. Vilket innebär att vi kan ta hand om fler ätande gäster, vilket är en av dom bästa sakerna jag vet. (när man jobbar inom restaurangbranschen är man lite av en feeder. På ett bra sätt.)

I köket händer det massor av saker, vi har smygöppnat vår a la carte-meny och jag älskar den! Vi jobbar mycket med vegansk och vegetarisk mat i år och erbjuder såväl förrätt, varmrätt och dessert som stående veganskt alternativ. Jag kommer lägga upp menyn på hemsidan under dagen, men jag behöver använda en livlina. Alla dom här tekniska prylarna är lite för avancerade för mig, jag är mer av den analoga typen (genast refererar jag till Darwin, men jag tror att just i det här avseendet kan det gå bra). Så håll ut, menyn är på väg. Jag hoppas att ni gäster tycker om den lika mycket som jag gör.
(Insider-tips: messmörsglass med olivolja. Jag är ingen dessertperson, jag föredrar förrätter gånger 3. Men omg, för att använda ett ungdomligt språk. Ät den, ät den och låt dig förföras.)

 

Vi har precis lagt ut från Trysunda och vågorna kastar sig mot fönstergluggarna. Jag kan nästan se havet glittra i taket på salongen. Jag kan nästan känna doften av salt, tång och våt sten. Nu går jag ut och låter ansiktet få havsstänk.