Världens vackraste morgon

2017-01-31 , Ulvö Hotell , Taggar:

Att dagarna blir längre har nog inte undgått någon, vi får ynnesten att stiga av och på båten i Köpmanholmen i dagsljus!
Det är lite så jag mäter dygnets ljustimmar och närheten till våren. När jag kan stå på däck och njuta av utsikten och soluppgången på väg in mot fastland tidiga morgonen. Bergen är fortfarande svarta som en fond mot den rödgula himlen som skiftar i blått och rosa när man tittar åt andra hållet. Vattnet ligger stilla, dagen gryr sakta. Det är inte många människor som rör sig i det här dygnets första timmar, vilket ger känslan av stillhet en extra dimension. Det doftar hav och möjligheter.

Efter en karg början på vintern som lovade mycket men inte höll något enda löfte, är längtan mot våren och sommaren, ljuset och dom varma vindarna så mycket starkare än vanligt. Trots att längtan är stark och kroppen ylar efter D-vitamin, kan jag inte låta bli att förföras och hänföras av dom här mornarna. Det må kännas tungt att kliva upp extra tidigt för att byta ön mot fastlandet, men det är värt det sådana här dagar. Flyktiga ögonblick som inte varar mycket mer än några minuter, ger hela dagen ett klyschigt skimmer.

Jag kan inte låta bli att tänka att utsikten från Lotsberget den här morgonen måste vara magisk, nästan lika magisk som den dagen vi fick se en örn när vi satt uppe på Valberget. Det får mig att längta hem stillsamt våldsamt. Och får mig  även att känna mig innerligt tacksam, att jag får uppleva det här.

Aftonen idag bjuder även den på en vacker solnedgång. Jag är ensam på hotellet i detta nu, sitter i loungen och kan inte riktigt förmå mig att fokusera på tangentbordet utan blicken vandrar hela tiden mot söder. I öster kryper mörkret fram och Finnhålet skönjs knappt märkbart. Det är lugnt i sundet, det ligger is längs strandkanten och två änder guppar i vattnet borta hos oss. Jag kan bara föreställa mig hur båtresan är idag.

 

Jag har även packat upp två leveranser idag, leveranser med vin! Fabrizio Iuli, Michel Guignier, Domaine Bourdin och Juliane Eller är bara några av producenterna som har förärat vårt hotell med ädla drycker. Vinlistan med glasviner är nästan komplett och nya som gamla ölsorter kommer fylla våra kylar. Jag och Ebba har gjort ett superhärligt paket som ligger uppe på hemsidan i detta nu, ett Gastropaket. Följ länken och boka, jag ville faktiskt boka det själv när vi satte ihop det, så bra är det!

Sommarens Gastropaket

Jag hoppas att ni njuter lika mycket av dagarna som jag gör, vi går mot ljusare tider och banne mig, gör inte det något alldeles särskilt med kroppen. God kväll!

/Anette