Vi kommer sakna dig, vinter

2017-04-04 , Ulvö Hotell , Taggar: påsk, påskmiddag, sommar, sparris, Ulvö hotell, ulvön, vårkänslor,

Hypnotiserande isstycken som obarmhärtigt slits sönder av båtens skrov. Stilla, spegelblankt vatten mellan isflak naggade i kanten av snö och med överlevnadsinstinkt som fortfarande håller ett krampaktigt grepp om vintern som aldrig riktigt stannade. Snötäckta bergsknallar och kullar ramar in vår resa mot fastlandet, dimman omsluter oss ju närmare in vi kommer. Solen stannade ute på havet och reflekterar sig i vattnet mellan isflaken, värmer försiktigt våra nackar och lovar stillsamt att längre dagar är här för att stanna.

 

Exakt så kändes det, för några veckor sedan när vi åkte en tidig morgon till fastlandet. Nu är vi nästan där, nästan framme vid det vi alla längtar till i flera, långa månader. Solen, värmen och långa dagar med ljus som aldrig tycks ta slut. Även om jag själv föredrar vintern framför sommaren (vi är alla olika) så är det något speciellt med den här tiden på året. Melankoliskt konstaterande att vintern inte kommer vara med oss på väldigt lång tid, tillsammans med fjärilar i maggropen och den där lite sprittande känslan som gör att man hoppar i vattenpölar på vägen till jobbet.

Vintern, vi kommer sakna dig. Sommaren, välkommen hem.

 

Gällande mat och dryck denna ljuvliga tid så hämtar vi inspiration från ljuset och den begynnande perioden. Vi har haft härliga vinprovningar och inspirerande gästspel, fartfyllda helger och lugnare sådana. Vi har serverat relationsmat och det fortsätter vi göra när påskhelgen nalkas. Idag har nämligen jag och Tobias satt menyer för försommaren och påsken, vi har haft en riktigt härlig, kreativ eftermiddag! Menyn är liksom vi, något flummig. Men lita på oss – vi kan det här.

För er som har bokat påskhelgen (och er som ännu inte har bokat men garanterat kommer göra det när ni får läsa menyn) så kan vi fresta med fredagens 2-rätters meny; vit sparris med vildfångad laxrom och ramslök (vi har vårkänslor så det bara skriker om det) och till varmrätt bjuder vi ångad, rimmad vit Atlantfisk med höstens sista rotsaker och dill.

Påskaftonens middag består av vår variant på gubbröra till förrätt, vitlöksrostad killing från Gideå get, konfiterad potatis, kål och vinbär till varmrätt och (håll i er nu) chokladfondant med messmörsglass som avslutning.
Avrundas för bästa känsla med cigarr och pappas Marc på terassen medan solen går ner bakom bergen.

 

Varmt välkomna att låta oss skämma bort er /A