DET VI GILLAR ATT ÄTA

Ulvö Hotells kök har en förkärlek till det lokala. Vi lagar det vi tycker om och ofta blir det en twist på redan klassiska rätter. Lyckoruset flödar i köket när bonden ringer och talar om att vi har möjlighet att köpa killing eller när jaktsäsongen är igång och olika vilt letar sig in i våra kylar och frysar. Vi befinner oss i en region som formligen flödar av lokala mathantverkare och bönder som med enorm passion gör det de gör bäst. Det vi serverar på tallriken kan vi stå bakom till hundra procent, och vi går de där extra kilometrarna för att få det så lokalt som möjligt. Många gånger och gärna även i Ulvöns skogar.
Och ja, självklart serverar vi även surströmming! Snacka om klassiker!

À la carte

Äntligen middag!

Matsalen tar emot första bordsbokning klockan 17.00 och sista 21.30.

Välj från vår meny eller förbeställ en försatt 2-rätters, 3-rätters eller vår populära avsmakningsmeny (förbered er på en långsittning!).

Vi hjälper er gärna att matcha dryck också om du vill!

UlvoHotell-Sommar2016-292

Frukost

Vi älskar frukost, vi gissar att våra gäster också älskar frukost. Vår frukost är en hantverkshistoria, gemytlig och näringsrik. Paté som är bakad i våra ugnar trängs med olika sylter och marmelader producerade i vårt kök. Självklart blandar och rostar vi vår egen musli och blandar med olika torkade frukter och bär, allt enligt säsong och tillgång. Vårt surdegsbröd bakas på morgonen och kommer rykande varmt ut till matsalen, liksom våra bakverk. Fyll din tallrik från vårt väldoftande, färska frukostbord, luta dig tillbaka och njut av utsikten av hav och skog.

Låt frukosten bli en stund att ta tillvara på, en stund för reflektion och en stund för att fylla på energidepåerna. En stund för rekreation.

(Ett tips för en lugnare frukost är att försöka komma upp lite tidigare ur sängen och äta frukosten före 09.00 då majoriteten går till bords.)

Frukosten serveras mellan kl. 07.00 till kl. 10.00.

Bor du inte på hotellet, men vill avnjuta vår frukost ändå? Inga problem, kom förbi oss i receptionen eller boka via mail/telefon!
Pris för extern gäst:
Vuxen 220:-
Barn 4-12 år 10:- per år fyllda
Barn till och med 3 år äter gratis
UlvoHotell-Sommar2016-204

Skärgårdsbuffé

Älskade lunch!
Nu är det äntligen dags för vår efterfrågade Skärgårdsbuffé, en välbesökt attraktion på Ulvön!

Sommarlunch i skärgården med en lång och gedigen tradition. Här blandar vi lokala råvaror och traditioner med säsongens smaker för att skapa sommarmagi. På buffén kan du hitta sillar och rökt fisk, kyckling från Norrlandsfågel, fläsk från Gården i Långsjön samt köttfärslimpa gjord på färs från fjällko från Bjärtrå. Bland annat!
Som avslutning bjuder vi på kaffe och en härlig nybakt smulpaj med vaniljsås.

Lunchen erbjuds i två sittningar 11.45-13.00 eller 13.15-14.30, och vi rekommenderar att du bokar bord i förväg för att försäkra dig om att få plats.

Pris: 269 sek
Barn 4-12 år 10:- per år
Barn tom 3 år: gratis

(Skärgårdsbuffén erbjuds från den 17 juni till och med den 18 augusti 2024. Före och efter dessa datum erbjuds lunchbuffé fredag till söndag mellan 11.30 och 14.30 med olika varmrätter, sallader och tillbehör.)

Sommargrill

Grillat på sommaren är väl lika självklart som snö en äkta norrländsk vinter!
Hos oss i grillen kan ni avnjuta diverse hamburgare (även vegetarisk!) tillsammans med nylagade krispiga pommes frites.
Antingen äter ni hos oss på vår somriga terass, i vår härliga hotellpark eller varför inte en take-away till hemmets lugna vrå?

Självklart serveras även kylda drycker till både stora och små.

Öppet 11.30-18.00 alla dagar i juli.

P.S. Varje lördag under denna tid har vi After Sail på terassen med livemusik mellan ca 15.00-16.00!
UlvoHotell-Sommar2016-394

Bar & Vinkällare

Vi gillar drycker. Vi gillar hantverk. Vi är nästan lite nördiga kan man säga.
Vår bar och drinkmeny har alltid fokus på det lokala, och det naturliga. Vi gillar skönt häng i loungen, kanske tillsammans med något spel, eller helt enkelt bara i goda vänners lag. Oavsett anledning så gör vi alltid vårt yttersta att matcha en dryck till just din sinnesstämning!
Baren har dynamiska öppettider, men stänger aldrig innan du hinner avnjuta något smaskigt efter maten.

Vinkällare, älskade vinkällare! Här ligger pjäser från världen om och gonar till sig. Från höga vinlägen till havsnära odlingar, från torra krispiga vita till fylliga och kaxiga röda, bubbligt, frissigt eller sött. Du bestämmer!
Be personalen om hjälp med din beställning, eller varför inte be om att få kika in själv, och peka på det du vill ha?

Fest

Vilken dröm att få gifta sig på Ulvön! Ja, det tycker vi också!
Vi har lång erfarenhet och vi älskar att planera bröllop tillsammans med er – allt från att fundera ut en perfekt bröllopsmiddag med goda drycker till att tipsa om fina platser för fotograferingen.
Vi har 52 bäddar fördelade på 26 rum, men vi hjälper självklart till att boka in andra boenden åt er om ni är ett större ekipage.
Vårt maxantal i matsalen 80 personer.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot bröllopsbokningar under mitten av juni till mitten av augusti, men om ni planerar ett vackert vår- eller höstbröllop är vi precis det rätta stället!
Kontakta oss gärna via mail eller telefon för mer information.

Ska ni gifta er på ön och letar catering för bröllopsmiddagen? Inga problem, det löser vi!
Vi gillar mat, och vi gillar lösningar. För oss är var vi serverar inte alls lika viktigt, men det är det ju naturligtvis för dig!
Vårt kök har stor erfarenhet av catering, från en to-go fika för två till grillmiddag i det fria, en midsommarlunch i din trädgård eller en hejdundrande bröllopsmiddag i er valda lokal.
Inget jobb är för litet eller för stort (nåja…), och vi gillar det vi gör. Och det syns.

För mer information eller offert kontakta receptionen eller restaurangen direkt (restaurang@ulvohotell.se).
Det är många som kommer till vår restaurang för att fira och det är vi väldigt glada för! Vill ni ha hjälp att planera något särskilt firande hjälper vi gärna till bolla idéer, det är bara att höra av er. Det här med att sätta guldkant på en vistelse är lite av det vi gillar allra mest! Vi rekommenderar att ni bokar en försatt meny till ett schysst pris, vi erbjuder allt från 2- till 5-rättes menyer. På så sätt kan ni fokusera på de andra detaljerna för er fest, så håller vi koll på det vi kan allra bäst. Självklart har vi även dryckespaket som vi kan matcha er mat om ni önskar. Bara att slå sig ner till bord och njuta alltså.

Vill ni hellre välja er mat från menyn så går det också alldeles utmärkt.
För att vi skall kunna ta hand om stora sällskap på ett bra sätt behöver vi er hjälp att följa nedan bokningsregler. Vi tackar på förhand för att ni respekterar dessa och att ni hjälper oss att skämma bort er!

Sällskap på 10-16 personer:

Vi vill att ni förbokar maten och samsas kring två förrätter och två varmrätter. Kika gärna på vår hemsida för aktuell meny och återkom till oss veckan innan ni skall komma.

Sällskap från 16 personer:

Vi vill att samtliga i sällskapet håller sig till samma rätter. Fredagar och lördagar gäller beställningen minst förrätt & varmrätt alternativt varmrätt & dessert för samtliga i sällskapet.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill ha hjälp med menyn.

(Undantag görs för barn och allergier eller specialkost.)

Fakturering:

Vi fakturerar EJ privatpersoner. Företag faktureras ENDAST vid föranmälan via mail eller telefon, och för summor överstigande 5000 kr. Vi behöver då fullständig faktureringsadress samt organisationsnummer.

ULVÖN Möten maten & havet

FÖRRÄTTER

SOUS-VIDE-BAKAD VIT SPARRIS | 215:-

Syrlig ramslöksmajo, rostade hasselnötter, friterad purjolök, regnbågslaxrom, hängd filmjölk, rädisor

| :-

RÖKT SIK | 185:-

Brynt smörsmajo, picklad rödlök, dilloljemarinerad gurka, Mjälloms tunnbröd, dill

| :-

STEKT CAPRIN FRÅN GIDE GET | 225:-

Grillat börd, picklad rödlök, rostad chorizofärs, persilja

| :-

VARMRÄTTER

FJÄLLKOJÄRPAR | 325:-

Vitlöksconfiterad potatis, knippmorot, grillad grön sparris, ört- och Västerbottensostssmör, rödvinssås, rökt paprikaolja, persilja

| :-

BAKAD RÖDING | 315:-

Potatis och Västerbottensostskroketter, hel citronmajo, grillad broccolini, balsamicorostade körsbärstomater, gräslöksolja

| :-

HELBAKAD ROTSELLERI | 255:-

Skummig kålfondssås, sojarostade frön, friterad purjolök, picklad rödlök, rostad Västerbottensost, blomkålspuré, rostad brysselkål, gräslöksolja, krasse

| :-

DESSERTER

FILMJÖLKSSORBET| 135:-

Hemmagjord rossirap. rostade salta mandlar

| :-

VANILJPANNACOTTA | 155:-

Bourbonsirapsdränkt sockerkaka, honungsrostat bovete, hallon

 | :-

KOKKAFFE-CRÈME BRULÉE | 145:-

Syltade björnbär

 | :-